Nikola Glam

Nikola Glam

Valentin nap.

Lepd meg szeretteid kézzel keszített ajándékokkal

2017. február 13. - R.Nikola

A Valentin nap általában 2 csoportra osztható. Vannak akik epekedve várják mit hozhat számukra ez a nap és vannak azok akik többnyire azt vallják, hogy nem csak 1 napon kell szeretni a másikat hanem az év 365 napján, ami valóban igaz DE az én véleményem erről az, hogy ha már van ez az ünnep, miért ne tekintsünk rá pozitívan?! 

 

maxresdefault_1.jpg

 

Függetlenül attól, hogy szingli vagy, párkapcsolatban élsz, vagy házas. Ez az ünnep nem feltétlenül csak a szerelmet ünnepelheti hanem a barátságokat és a szeretetet is. 

Szerintem ezek az ünnepek kiválóak arra, hogy kicsit kizökkentsék az embert a mindennapokból, és egy ünnep nem feltétlenül azt jelenti, hogy eszeveszett költekezésbe kell kezdened, ez nélkül is bearanyozhatod szeretted napját apró meglepetésekkel. 

 1293.jpg

 

Szivecskés reggeli

Amire szükséged lesz: Virsli, tojás. Szabadon választott köret.

Nincs más dolgod, mint félbe vágni a virslit, átfordítani, ezzel megkapod a szív formát majd ezt rögzítsd az alján fogpiszkálóval. Egy serpenyőbe önts egy kevéske olajat majd tedd bele a virslit és üss egy tojást a szivecske virsli közepébe, (ne ijedj meg ha oldalt kicsit kifolyik a tojás, ha készen van lehet picit csinosíthatni) majd hagyd hogy megsüljön. 

Ha kész, tálald tetszőleges körettel pl, toast kenyér, ha van szivecske formád akár szaggathatsz szív formájú kis kenyér darabokat is, illetve paradicsom, uborka, reket... stb. akár ezekből is formálhatsz szívet és tálalhatod.

 free4all_junior_primary.jpg

 

Kézzel készített csokoládé 

Amire szükséged lesz: Bármilyen csokoládé, ízlés szerint tej vagy ét, szükséged lesz még egy kis fehércsokira, illetve kis sós perecre és tortadekor drazséra. 

Fogj egy négyszögletes tálat és tegyél bele sütőpapírt, majd olvaszd meg a csokoládét vízgőz felett, ha csomómentesre olvadt terítsd ki a sütőpapíron. Ez után pár centis kihagyásokkal rakd bele a pereceket, majd olvaszd meg a fehércsokit is, ha ez is felolvadt terítsd szét szépen a perecek közepében így kapja a perecek által kis szív formákat. A kimaradt részeket tortadekorral dobhatod fel. Ha kész vagy, rad a hűtőbe 1-2 órára, hogy jól megdermedjen.

Ha letelt az idő könnyedén eltávolíthatod róla a sütőpapírt majd vágd fel kockákra és már kész is vagy. Tedd bele dobozkába, vagy tálald ízlésesen akár egy kedves kis üzenet kíséretével. 

20170213_114253.jpg

 

Romantikus fürdőbombák

Amire szükséged lesz: 50 gramm szódabikarbóna, 25 gramm citromsav, 25 gramm kukoricakeményítő, kb. 15 gramm shea vaj vagy kakaóvaj,kókuszolaj vagy bármilyen olaj, vagy olajkeverék, folyékony állapotban, ha szilárd növényi olajat használsz, akkor takarék lángon vagy gőz felett egy tálkában olvaszd meg őket. Illóolaj tetszés szerint és étel színezék, jelen esetben piros. De használhatsz bármilyen színt vagy hagyhatod fehéren is. +1 ami meg romantikusabbá és különlegessé teszi a fürdőzés élményét ha teszel bele rózsaszirmokat, de ez hanyagolható.

A citromsavat, a szódabikarbónát, a kukoricakeményítőt tedd egy tálba, majd keverd jól össze őket. Az olajakba csepegtesd bele az illóolajat és az egészet folyékony állapotban tedd a szilárd hozzávalókhoz. Ha úgy látod, hogy szükséges még olaj, pótold. Ne vízzel, inkább olajjal érd el a megfelelő állagot! Gyúrd össze az egészet a kezeddel, de jó erősen, mert ha nem tapasztod össze eléggé a masszát, akkor is megrepedhet. Formázd tetszés szerint: formázz golyókat, teheted szilikon rózsaformába, vagy bármilyen általad választott formába.

Ha készen vagy, tedd félre 1 napra, amíg megkeményedik.

heart-bath-bomb-2_1.jpg

 

Szerelmes üzenetek

Szerintem nagyon kedves dolog ha szánsz egy kis időt arra, hogy írj pár szerelmes/kedves mondatot szerelmednek vagy szerettednek. Ez megteheted úgy is, hogy a lakás különböző pontjaira vagy tárgyakra ragasztasz postitet. pl : fürdőszoba tükörre egy  "Jó reggelt szerelmem!" post it, a konyha valamelyik pontjára azt, hogy "szeretlek" , vagy az ajtóra azt, hogy "Legyen szép napod!" 

A másik nagyon aranyos ajándék az a "Open when" levelek aminek a lényege az, hogy ráírod a boritékokra, hogy "Ezt akkor nyisd ki ha...." pl. ha szomorú vagy, ha hiányzom, ha ölelésre vágysz, ha rossz napod volt... stb stb. A borítékokba tegyél kis személyes üzenetet amivel ezzel kapcsolatban felvidítod, ösztönzöd és picit célzottabban boldoggá teszed őt. :)

73dd8404c172edc0de6d2bff23554828.jpg

Akár süthetsz szív formájú pizzát is, vagy süteményt, dekorálhatsz bögrét vagy gyertyát, csinálhatsz párnát akár szív formájút is vagy készíthetsz szép képkeretet közös képpel esetleg kép kollázs közös élményekkel. Csak a kreativitásod szab határt.

 A siker biztosan nem fog elmaradni ha szeretted meglátja. 

Ha nincs időd vagy kedved ezeket elkészíteni én úgy gondolom a virág és a bonbon is biztos siker, esetleg menjetek el moziba vagy vacsorázni. Vagy akár maradjatok otthon filmezni egy kis gyertyafénnyel és bor kíséretével összebújva.

Ez persze nem azt jelenti, hogy ezeket csak ezen az egy napon lehet csinálni! Legyen szülinap, névnap, húsvét akármi vagy csak egyszerű hétköznap, hétvége, szeressük egymást az év 365 napján, és bármikor meglepheted szeretted hasonló apróságokkal, hogy bearanyozd a napját. Hidd el nagyon hálás és boldog lesz. Ohh... és persze a legfontosabb... Ne felejtsd el őket megölelni. :)

 

És egy kis okosság így a végére..

"Mindig bánj úgy embertársaddal, ahogy Te is elvárnád, hogy bánjanak veled" 

 Csodás Valentin napot!

A bejegyzés trackback címe:

https://nikolaglam.blog.hu/api/trackback/id/tr2812251094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása