Nikola Glam

Nikola Glam

3 Szuper turmix amivel erősítheted immunrendszered Télen.

+ pár jó tanács, és érdekességek

2017. január 29. - R.Nikola

Télen fokozottabban oda kell figyelni a vitaminbevitelre. Ilyenkor szervezetünk kevésbé ellenálló a vírusokkal és a megfázással szemben, illetve fáradékonyabbak vagyunk és hajlamosabbak vagyunk a stresszre is.

 

smoothies-f9848eed1414cd7e.jpg 

Az én turmixaim alapja többnyire az alma, mivel a gyümölcsök között az egy igazi "Jolly Joker". Hisz egész évben megtalálható az üzletek polcain és jótékony hatásai már régóta ismertek. Segíti az emésztést, ami leginkább a rosttartalmának köszönhető. A székrekedés és hasmenés egyaránt orvosolható vele. Megköti a bélben a rákkeltő anyagokat, így csökkenti a vastagbél daganatok kialakulásának kockázatát.

Fontos a koleszterin elleni harcban, és kiváló hatású cukorbetegség esetén is, mivel a vékonybél falát bevonva csökkenti a cukor felszívódását. Az ásványi anyagok egész garmadáját hordozza magában. A kálium, a kálcium, a cink, a fluor, a jód, a szelén együttesen szükségesek az ellenálló immunrendszer kialakulásához, egészségünk megőrzéséhez.

screenshot_63.png

 

Ez mellett én még hozzáadok 1-2 kanál Chiamagot is, ami ugyan az ízén nem változtat viszont tele van omega zsírsavval ami hasznos a szív egészségének megőrzése szempontjából, javítja a vérkeringést illetve a magasvérnyomásra gyakorolt jótékony hatásának köszönhetően megelőzhető számos vérnyomás problémából származó szív és érrendszeri megbetegedés.

Hozzájárul a bőr és haj egészségéhez és a köröm épségéhez. Illetve számos fontos antioxidánst és ásványi anyagot tartalmaz. És persze a fogyókúrázóknak is nagyon kedvező.

 

chia-seeds.jpg

Kiwis energiabomba

Hozzávalók:  1 nagyobb vagy 2 kisebb Alma, 2 Banán, 4 Kiwi, 1-2 kanál Chiamag és 2-3 dl zöld tea

Mosd meg jó alaposan az almát, nem szükséges megpucolni mivel a héjában is rengeteg egészségügyileg kedvező hatásokkal rendelkező vitamint tartalmaz. A banánt és a kiwit pucold meg, vagdosd bele karikákban. Szórd bele a Chiamagot. majd öntsd fel félig vízzel vagy zöldteával, ha szükséges az édesítés akkor inkább használ 1-2 kanál mézet.

A zöld teának is rengeteg kedvező hatása van, például megelőzhető vele a fogszuvasodás, koffein tartalma a belekben szívódik fel a kávééval ellentétben ami azért jó mert így egyenletesebben szívódik fel és sokkal hatékonyabban élénkít. Serkenti a szellemi teljesítőképességet, a gondolattársításokat, a koncentrálóképességet és elűzi a fáradtságot, és persze nem utolsósorban fogyasztó hatása is van. 

 smoothie-mit-banane-kiwi-und-dattel.jpg

 

Céklás méregtelenítés

Hozzávalók: 1 nagyobb vagy 2 kisebb Alma, 1 kisebb Cékla, 1 Répa, 1-2 kanál Chiamag,  2-3 dl Almalé vagy Narancslé.

Kockázd össze az almát, pucold meg a céklát ( pucoláshoz jó ha használsz kesztyűt mert megfoghatja a kezed) pucold meg a répát is és vékonyabb karikákba vagdosd bele, szórd bele a Chiamagot, majd öntsd bele ízléstől függően a narancs vagy almalevet, de akár keverheted is. Ha szükséges még édesítés inkább használj 1-2 kanál mézet.

A cékla csökkenti a vérnyomást, a szívroham és a stroke kockázatát, erőteljes antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, csökkenti a csontritkulás kockázatát, fokozza a jó állóképességet és az izmok teljesítményének javításában játszik fontos szerepet, hiszen magas kálium, magnézium, vas folsav és vitamintartalma van. A cékla ezenfelül hasznos szénhidrátokat, fehérjéket és jótékony rostokat tartalmaz. Ezenfelül pedig erős antioxidánsként is működik.

8-egeszseges-smoothie-recept-amit-ki-kell-probalnod_d58401f3b0105ee69bd0b2c2478b2281.jpg 

Ananászos gyömbéres turmix

Hozzávalók: 1 nagyobb vagy 2 kisebb Alma, kb egy nagyobb maroknyi Ananász ,fagyasztott vagy friss bogyós gyümölcs, kb egy ujjpercnyi gyömbér, 1-2 kanál Chiamag, de a mennyiség ízlés szerint.  

Kockázd össze az almát és az ananászt, tedd bele a bogyós gyümölcsöket, majd reszeld bele a gyömbért és szórd bele a Chiamagot. Öntsd fel félig vízzel, vagy gyümölcs teával, ha szükséges még édesítés inkább használj 1-2 kanál mézet.

Az ananász lugosit, tele van C-vitaminnal és antioxidánsokkal, szuper B6 forrás, alacsony kalóriatartalma van és javítja a vérkeringést. A gyömbér pedig segít megfázás és influenza esetén, csillapítja a köhögést és a migrént illetve az izomgyulladás által okozott fájdalmat, emellett enyhíti a menstruációs fájdalmat, hatékony lehet rák ellen, javítja a szív egészségét és féken tarthatja a cukorbetegséget. 

 antiinflammatory-pineapple-ginger-smoothie.jpg

+1 jó tanács

Turmixok 1000 + 1 változata készíthető el, a határokat csak a képzeletünk és ínyencségünk szabhatja. Ha egy kis csavart szeretnél még belevinni, akkor használj bátran 1-2 marék bébispenótot vagy madársalátát ezeknek semleges ízük van, viszont tele van ásványi anyagokkal és vitaminokkal amiket akár így is bevihetsz szervezetedbe. Ha bevállalósabb vagy használhatsz rukkolát, vagy akár petrezselymet is de ezeknek markánsabb ízük van. Egyszerűen csak tedd bele a turmixba a többi gyümölcs és/vagy zöldség közé és turmixold le őket egyben. :) 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nikolaglam.blog.hu/api/trackback/id/tr8512157953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása