Nikola Glam

Nikola Glam

Szépségápolási trükkök a konyhából 3.

Természetes összetevőkkel az egészséges és szép hajért.

2017. január 24. - R.Nikola

 

Egy egészséges és szépen ápolt haj nagyon sokat tud dobni a megjelenésünkön. Ám de ha nem ápoljuk megfelelően, könnyen megeshet, hogy a fodrásznál kötünk ki ahol akár több cm-nek is búcsút mondhatunk. Bár azt sem szabad elfelejteni, hogy egy "egészségügyi" vágást jó megejteni legalább 3-4 havonta, még akkor is ha növesztjük a hajunk. 

 

haj.png

Manapság a hajunk már nem csak a környezeti viszonyoknak van kitéve, hanem bizony a hajformázóknak is amiknek a magas hőmérsékletük könnyen roncsolhatják frizuránk ha nem tudatosan használjuk. Emelett persze rengeteg tényezőtől függ még hajkoronánk egészsége. Függhet még a táplálkozásunktól is ha nem viszünk be elég vitamint és ásványi anyagot, de persze lehet egészségi állapotunktól is. Ha nagymértékű hajhullást észlelsz annak a hátterében állhat gyulladás a szervezetben, de egyéb más problémák is. Ilyen esetben mihamarabb fordulj orvoshoz.

 

Növesztésre fel!

Biztosan sokan hallottatok már a Ricinusolajról amit a gyógyszertárban lehet beszerezni pár száz forintért, eredetileg hashajtóként forgalmazott termékként. Bár már inkább használják többen a hajukra mint eredeti rendeltetéseképp.

Ennek az oka pedig az, hogy a ricinusolajat főleg az Afrikában és Indiában őshonos növény terméséből préselésével nyerik és rengeteg E-vitamin van benne ami segíti a sejtek regenerálódását, fejbőrre kenve hajnövekedő hatása révén gyorsabban fog nőni a hajad és nem fog lelapulni

Ez mellett a ricinusolajat előszeretettel használják bőrápolásban is mivel gyulladásgátló, anibakteriális, bőröregedést késleltető hatása van, illetve bőrpuhító is. 

 

Így használd:

Száraz hajra

Keverd össze a ricinusolajat olivaolajjal, majd vidd fel a hajtövekhez és az egész hajhosszadra. (Nem szükséges elötte hajat mosni) tekerj egy törölközőt vagy pólót a hajadra, jól "dunsztold be" had tartsa meg a meleget, majd hagyd rajta pár órát, de az a legjobb ha egész este rajta tudod hagyni, majd reggel jó alaposan mosd meg a hajad kétszer.

Zsíros hajra

Keverd össze a ricinusolajat tojásfehérjével, majd vidd fel a hajtövekhez. A többi hajhossz felvitelére használd simán a ricinusolajat. Hagyd rajta pár órán át majd mosd le alaposan, legalább kétszer samponozz.

Normál hajra 

Nem szükséges semmit hozzákeverni, vidd fel a hajtövekhez majd a hajvégekre, tekerd be törölközővel vagy egy pólóba és hagy rajta pár órát vagy egy éjszakát. És itt is szintén ajánlott legalább kétszeri samponozás.

 

pikcs_3.jpg

 

Kókuszolaj - Száraz, töredezett hajvégek.

A kókuszolaj/zsír is előszeretettel használható bőrre is és hajra is. Viszont szépségápolási szempontból jobb beszerezni belőle a bió vagy szűz változatát, mivel abban koncentráltabban megtalálhatóak a jótékony dolgok amik a kókuszban vannak. Megkülönböztetése egyszerű : Kókusz illata van, míg a finomított kókuszolaj már szagtalan, nem érzed rajta a kókuszt és bizony a nagyon hasznos laurinsavat teljesen kivonták belőle, ezért bár olcsóbb, kevésbé  hatásos.

A szűz kókuszolajban található laurinsav (telített zsírsav) vírus, baktérium- és gombaölő hatású (belsőleg és külsőleg is), hidratál, gátolja a szabadgyök-képződést így lelassítja a bőr öregedését. Tartalmaz E- és K-vitamint is.

Vegyél kis mennyiséget a kezedbe, a testhőmérséklettől felolvad és vidd fel a hajvégekre. Hagyd rajta pár órát, majd hajmosás után élvezd a puha táplált haj érzetét illetve a kellemes kókusz illatot. 

kokuszolaj-e1469735319572.jpg

 

Tuti kombó - Zsíros hajra

Verj fel 2 tojásfehérjét, majd szépen morzsolj bele egy kis darabka élesztőt és egy pár csepp citromlevet. Ha már elég habos és kemény lesz, fogj egy hajfestő ecsetet és kezd el felapplikálni a hajtövekhez. Az esetleges csepegés elkerülése végett csavard be a fejed fóliával. Hagyd rajta legalább fél órát majd élvezd a fényes friss és dús hatású frizurád.

A tojásfehérje kontrollálja a faggyúmirigy termelést illetve egészséges fényt ad a hajnak, az élesztő pedig tele van B-vitaminnal, így a fejbőrön hajnövekedést serkentő hatása van. A citrom pedig enyhén szárító hatású és természetesen tele van C-vitaminnal.

eleszto.jpg

 

Tojás sárgája - Fénytelen, száraz hajra

Keverj össze 3-4 tojássárgáját 1 evőkanál mézzel és 2 evőkanál olivaolajjal, majd egy a masszát vidd fel a hajadra és körkörös mozdulatokkal oszlasd el a fejbőrön majd hajon, Itt is használj törölközőt vagy fóliát. Hagyd a hajadon legalább egy óráig.

A tojásárgája hasznos zsírokban gazdag és oldott vitaminok vannak benne , köztük A, D, E, B6, B12- vitamin valamint Vas, Magnézium. A méz hidratál, selymessé és fényessé teszi a hajat. Az oliva olaj pedig tápláltá teszi.

cracked-egg_jpg_653x0_q80_crop-smart.jpg

Banános fahéjas - Hajnövesztő vitamin bomba

Egy érettebb banánt nyomkodj össze villával vagy kézi botturmixal pépesítsd, egy fél kis kanál fahéjat szórj bele. Tegyél még bele 1 kanál mézet.

A fahéj vérserkentő hatású így serkenti a hajnövekedést is, A banán igazi vitaminbomba, minden hajtípust kiválóan ápol, ráadásul a benne található anyagoknak hála egyfajta védőréteget képez a hajon, így ellenállóbbá teszi a frizurát mind a hajszárítóból áradó forró levegő, mind az időjárás viszontagságaival szemben. A méz szintén jótékony hatással bír, a benne található vitaminok és tápanyagok visszaadják a haj vitalitását.

 fahej1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nikolaglam.blog.hu/api/trackback/id/tr8112138741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása