Nikola Glam

Nikola Glam

Szépségápolási trükkök a konyhából 2.

Az én kedvenc bőrradírjaim természetes összetevőkből.

2017. január 17. - R.Nikola

 A bőrradírozás nagyon fontos a bőrápolásban hiszen bőrünk folyamatosan megújul. A megvastagodott hámsejt alatt ott lapul a fiatal bőr amit ha felszínre juttatunk a testradír segítségével, selymes bababőr köszönt minket felszabadulva. Így a testápolók, krémek, pakolások is már sokkal mélyebbre juthatnak és jobban kifejthetik jótékony hatásuk.

e05a291a629e55886c7f8e6cd55b04b1.jpg

Az arc és testradírozást nem szabad túlzásba se vinni. Ajánlott hetente 1-2 alkalommal. Most mutatok nektek párat az én kedvenceimből amikből válogathatsz hangulatod és bőrtípusod szerint.

(A lenti adatok inkább arányoknak számítanak, a mennyiség függ attól, hogy mekkora területet szeretnél radírozni, de nyugodtan csinálhatsz nagyobb adagot is, mert elállnak egy darabig befőttes üvegben vagy zárható dobozkában.)

 

-Kávés energizálás 

Keverj össze 2 evőkanál kávézaccot, 1 evőkanál mézzel és nincs is más dolgod, csak hogy ezzel a masszával körkörös mozdulatokkal átradírozd bőröd egy kellemes fürdőzés kíséretével. A kávézacc eltávolítja az elhalt hámsejteket és remekül energizálja bőröd és még a makacs narancsbőrrel is felveszi a harcot. A méz pedig elősegíti a regenerálódást.

dfa873cee783bdcc31569e69fc07578a.jpg

 

-Luxusérzetű csokis mámor 

Szükséged lesz hozzá 2 evőkanál cukorra, kb 1 evőkanál kókuszolajra és egy fél evőkanál holland kakóporra. A cukor apró szemcséi eltávolítják az elhalt hámsejteket. A kókuszolaj pedig hidratál, lelassítja a bőr öregedését és tartalmaz E- és K-vitamint is. A kakaó pedig megadja azt a kis plusz "spa élményt" aminek az illata segítségével segíti az ellazulást.

chocolate-sea-salt-coconut-scrub-recipe-for-dry-lips-700x393.jpg

 

-Mentás felfrissülés

Hozzávalók: 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál kókuszolaj vagy olivaolaj , kb 5 csepp borsmentaolaj és opciónálisan 1-2 csepp zöld ételfesték ami persze hanyagolható. 

A borsmentaolaj kiváló baktériumölő, erősen csökkenti a pattanásokat és a faggyútúltermelést. Emellett élénkíti a vérkeringést, összehúzza a hajszálereket, mérsékli a megpattant hajszálerek és a visszerek körüli vöröses-lilás elszíneződéseket. Mivel hűsítő hatású, ezért a nyári időszakban ajánlott.

f51c3da7b1a4433326ad48706e3c6b4f.jpg

 

-Narancsos csoda

Hozzávalók: 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál kókusz vagy olivaolaj , Egy narancs reszelt héja, pár csepp narancslé, egy fél kiskanálka fahéj.

A narancshéjban számos értékes tápanyag és illóolaj található, illetve kellemes, jellegzetes, citrusos aromája, igazi felfrissülést nyújt. A fahéj pedig egy olyan fűszer, ami fokozza a vérkeringést a bőrben, így gyorsabban eltűnnek a különböző duzzanatok, fertőtlenít és segít kezelni az ekcémát.

72df2832d376343f91694032cdb74664.jpg

 

-Tündéri varázslat

Hozzávalók: 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál kókusz vagy olivaolaj, 1-2 szem málna vagy valamilyen bogyós gyümölcs összezúzva illetve egy kis reszelt citromhéj.

A bogyós gyümölcsök az egyik legjobb antioxidáns források. Fokozzák a vérellátást és táplálják, nyugtatják az érzékeny bőrt. Ráadásul magas C-vitamin tartalmuknak köszönhetően még a bőr idő előtti öregedésében is segítségünkre vannak. A citromhéj regeneráló, antibakteriális hatású, illetve rengeteg antioxidánst tartalmaz.

 

dd89fa81de6115bc35912d78cd754f04_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nikolaglam.blog.hu/api/trackback/id/tr2212133499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása